E enjte, 18 Prill, 2024

VIDEO/ FIGURA E TJETRIT NË KULTURËN BALLKANIKE

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup më 26 dhe 27 tetor organizon konferencën shkencore të ballkanologjisë me temën boshte “Figura e tjetrit në kulturën ballkanike”.

Në konferencë studiues të ndryshëm të fushave shkencore nga vendet e Ballkanit do të sjellin para opinionit shkencor prurje origjinale dhe autentike mbi Ballkanin, tjetërsin, paragjykimet dhe stereoitipet në gjuhësi, letërsi, folklor, narrativin historik, librat shkollorë, diskursin mediatik dhe politik, ne art e kështu me radhë.
Kooordinatori i konferencës shkencore, Sefer Tahiriishte i ftuar në Në “Pasditen e Alsat” me Adelina Markun!

PËR VIDEON KLIKONI KËTU!

Të fundit