сабота, јуни 15, 2024

ФОТО СТРУГА / УЧЕНИЦИТЕ СО АКТИВНОСТ ЗА ЧИСТА ОКОЛИНА

Учениците на ПСУ „Јахја Кемал“ заедно со општина Струга во сабота организираа активност за расчистување. Избрале едно од најгрдите места и го ослободиле од ѓубрето – исчистиле отпад од градската плажа.

Како што известува училиштето, освен учениците дел од акцијата биле и наставниците и некои општински работници.

„Секој сака да има чиста и здрава околина. Значи, секое парче ѓубре што ќе го отстраните, откривате нешто убаво. Тоа е наше место, наша планета и наша одговорност. Светскиот ден за чистење е организиран во 180 земји низ целиот свет, денес ние станавме дел од него“, се вели во соопштението.

Të fundit