среда, јуни 12, 2024

CATEGORY

R!POST

МЕДИУМСКИОТ МОЛК КАКО ТРЕНД

Пишува: Џелал Незири Повеќето диктатори дојдоа на власт преку демократија. Од Хитлер, Мусолини, Сталин, Мао Це Тунг, Пиноче, Тито, Хоџа, Чаушеску, Желев…до Путин, Лукашенко или...

​СТОЈАЛИШТЕ ПО ПОВОД ИЗВЕШТАЈОТ ДО СКРИНИНГ ПРОЦЕСОТ ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СО ОСВРТ НА ДЕМОКРАТСКИ ИНСТИТУЦИИ И ИНТЕРСЕКТОРСКИОТ ПРИОД

Од Институт за општествени и хуманистички науки, Скопје Интерсекторскиот приод е сѐ уште практично отсутен во планирањето на политиките, тоа станува очигледно од самопрезентацијата на...

ИЛИНДЕНСКИ ПАТРДИИ

Пишува: Денко Малески Триесет години сонуваме за единство барем на Илинден, големиот празник на македонскиот народ и на другите национални заедници во нашата држава. И...

КУЛТУРА НА СТРАВ

Кога често ќе почнеме да употребуваме антибиотик, телото се навикнува, па потоа не реагира на медикаментот. Ние сега сме стигнати во таа фаза на...

ДИМИТРИЕВСКИ СО АНТИАЛБАНСКИ НАРАТИВ: ТРАСАТА НА КОРИДОРОТ 8 Е ОТЦРТУВАЊЕ НА “ИЛИРИДА”

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски, деновиве, во интервју за телевизија Сител, изјавил дека Коридорот VIII “првенствено има задскриен политички наратив, а тоа е...

БИЗНИСОТ Е ПРОТИВ ЗАМРЗНУВАЊЕТО – СТРАВ ОД НОВИ „ИЗГОР“ ЦЕНИ

Ново замрзнување на цените најави во средата (29.03) Владата - за 13 отсто ќе се намали цената на тоалетната хартија, влажните марамчиња, пелените за деца и...

МИЛКОВ ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: ТОПКАТА Е НА НИВЕН ТЕРЕН!

Ефективна ли е бугарската политика во однос на Северна Македонија? Во анкета на ова прашање, бугарската телевизија БТВ го добила следниот одговор: 92,4 %...

КУРТИ – ДОГОВОРОТ ЗА НОРМАЛИЗАЦИЈА МОРА БРЗО ДА СЕ СПРОВЕДЕ

Косовскиот премиер Албин Курти изјави дека Договорот за нормализација на односите со Срвија мора брзо да се имплементира, и додаде дека главните преговарачи на...

ВАН ДЕР БЕЛЕН ДО ПРАТЕНИЦИТЕ – ОД ВАС ЗАВИСАТ СЛЕДНИТЕ ЧЕКОРИ КОН ЕУ

Австрискиот претседател Александер Ван дер Белен денеска во Собранието им порача на пратениците дека од нив зависи кога ќе ги почнеме следните чекори во...

БЕЛЕН – ПАТОТ КОН ЕУ Е ТЕЖОК, НО ГЛЕДАЈТЕ НАПРЕД

Немојте да ја изгубите целта од вид, да работиме заедно за скорешен прием на Северна Македонија во ЕУ. Австрија останува ваш сигурен партнер, изјави...

Latest news