сабота, јули 20, 2024
- Advertisement -spot_img

AUTHOR NAME

KDP 2

2599 POSTIME
0 KOMENTET

РАЗРЕШУВАЊЕ НА СУДСКИОТ СОВЕТ ИЛИ ИСПОЛНУВАЊЕ НА 40-ТЕ ПРЕПОРАКИ ЗА РЕФОРМИ ОД ЕУ?

Автор: Сара Танаскоска Македонските граѓани речиси и да не веруваат во правосудниот систем на земјава, а со текот на годините никако да се имплементираат реформите...

ДАЛИ НОВАТА ВЛАСТ ЌЕ ДОНЕСЕ НОВИ РАКОВОДСТВА ВО МРТ И МЕДИУМСКИОТ РЕГУЛАТОР?

Автор: Сара Танаскоска „Од декември 2018 година, Собранието го одложува назначувањето на Програмскиот совет на јавниот радиодифузен сервис и на Советот на регулаторот за медиуми“,...

СО УЧЕЊЕ ЗАНАЕТ, ОД ВОЗРАСЕН СЕ СТАНУВА ПОВТОРНО МЛАД

Автор: Никола Ристевски Кога се зборува за поимот „учење“, во принцип кај нас се мисли на младите кои се на почетокот од животот и кои...

ЕДЕН ОД ТРОЈЦА МЛАДИ СТУДИРА, А СЕКОЈ ДЕСЕТТИ СТУДЕНТ Е ВО СТУДЕНТСКИ ДОМ

Автор: Никола Ристевски Еден од тројца млади студира, а секој десетти студент е во студентски дом „Она што најпрво треба да се промени е Законот за...

ЕУ БАРА РЕШАВАЊЕ НА ЗАКАНИТЕ ВРЗ НОВИНАРИ, БРОЈОТ НА НАПАДИ НАМАЛЕН

Автор: Габриела Лескова Низ годините, статистиките на новинарските здруженија бележат повеќе случаи на повреда на правото на новинарите во државата. Некои биле физички нападнати, други...

МАКЕДОНИЈА ЈА ЧЕКА ПРВАТА РАТА ОД ВКУПНО 750 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕУ

Автор: Габриела Лескова Советот на Европската Унија на почетокот од мај годинава го одобри Планот за раст на Западен Балкан, кој со обезбедените дополнителни 6...

СОЦИЈАЛНОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО КАКО МОЖНОСТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ИНОВАЦИИТЕ

Автор: Бојан Лазаревски Европската унија ја препознава важноста од создавање и раст на бизниси на недоволно застапените групи Во динамичниот свет на претприемништвото, социјалното претприемништво се...

ПРИСТАПУВАЊЕТО ВО ЕУ ПРОЦЕС НА ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, НО И НА ГРАЃАНСКИОТ СЕКТОР

Автор: Бојан Лазаревски Само енергичното граѓанско општество придонесува за исполнување на условите за членство во ЕУ Како што Македонија го продолжува својот пат кон членство во...

ЕВРОПСКИОТ АКТ ЗА СЛОБОДА НА МЕДИУМИ – ПРЕДИЗВИК ЗА МАКЕДОНСКОТО ЗАКОНОДАВСТВО

Автор: Михаил Милошевски На Македонија, како земја-кандидат за членство во ЕУ, и претстои работа за пренесување на Европскиот акт за слобoда на медиуми и негова...

ЖЕНИТЕ НАВИСТИНА СЕ (НЕ)ПОЖЕЛНИ ВО МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИКА

Автор: Михаил Милошевски Додека во Собранието и советите на општините поради законските квоти бројот на жените е висок, во Владата и во градоначалничките фотелји, за...

Latest news

- Advertisement -spot_img