понеделник, декември 11, 2023

ИНФОГРАФИКА / КОЈА ЗЕМЈА НА БАЛКАНОТ ИМА НАЈМНОГУ МИНИСТРИ?

Автор: Лорик Идризи

Црна Гора и Косово имаат повеќе министри по глава на жител, додека северна Македонија е на трето место, пишува КДП во најновата анализа. Албанија, Србија и Босна и Херцеговина имаат најмал број министри по глава на жител.

Новата влада во Скопје, предводена од Заев, го намали бројот на министри од 23 на 19, при што еден министер сега служи близу 108 илјади жители.

 

Të fundit