недела, декември 10, 2023

СЕФЕР ТАХИРИ: Не дозволувајте да бидете жртва на корупцијата, борете се за подобра иднина

Универзитетскиот професор и аналитичар, Сефер Тахири, во видео порака за подигање на свеста за борбата против корупцијата, вели дека граѓаните никогаш не треба да бидат жртви на корупција.

„Ако некој вработен во администрацијата, полициски службеник, учител, политичар или доктор, ако имаат законска обврска да ја извршат нивната работа но ве гледаат од вашиот џеб, не паѓајте пред корупција, затоа што тие си должни да работат за граѓаните, за јавниот интерес “, вели Тахири во оваа видео-порака.

Бидете дел од оваа антикорупција, вели тој, подвлекувајќи дека оваа кампања е повеќе од потребна за нашата подобра иднина.

Оваа видео-порака е објавена во рамките на проектот „Корупцијата убива“ што го спроведува Здружението за промоција на мултимедијални уметности ИНВИ ИДЕА со седиште во Гостивар. Овој проект се спроведува во рамките на проектот „Заедно против корупцијата“, спроведен од Центарот за истражувачко новинарство СКУП-Македонија, Центарот за развој на медиуми МЕДИУМ и Институтот за човекови права, а финансиран од Европската унија (ЕУ).

Të fundit