понеделник, јули 22, 2024

ВИДЕО/ УЧЕНИКОТ ОД КИЧЕВО СО ИЗУМ ЗА СПАС НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Може ли да се обработи хартијата од алгите на Охридското Езеро? Ученикот Албин Алиу од Кичево вели да.

Тој е ученик на колеџот Јахја Кемал во Струга. Под менторство на професорот, Албин работел на научен проект за идејата за обработка на хартија од алгите на Охридското Езеро.

Согледувајќи го проблемот со загадената вода на езерото, што е резултат на бројни алги, тој започна да размислува за тоа како може да го реши овој проблем.

Проверете го видеото за успешната приказна на младиот научник, произведено од весникот „Коха“:

https://www.facebook.com/519816188501387/posts/795864760896527/

Të fundit