E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

Opinion

EKONOMIA PANDEMIKE

Autor: Faton Halili Ekonomia është në prag të falimentimit në Maqedoninë e Veriut. Këtë më e di i madhë e i vogël. Ajo ka filluar...

DEKLARATË MBI SULMIN E FUNDIT TE KRYEMINISTRIT NDAJ MEDIAS

Ne, një grup mediash, organizatash të mediash dhe organizatash për të drejtat e njeriut ngremë sot shqetësimin për mjetet e komunikimit që po zgjedh...

K.I.D organizon debatin e dytë: PËRTEJ BALLKANIZMIT

Ditën e premte Klubi i Intelektualëve të Dervenit organizoi debatin e radhës rreth veprës “Ballkani Imagjinar” të studiueses së njohur bullgaro-amerikane Maria Todorova, ku...

Mësuesi i Kosovës ka 20 vite që është i zënë rob dhe i shantazhuar nga bandat

Shkruan: Nezir Kraki Disa megjithatë presin që mësuesit e Kosovës të sillen sikur t’ishin mësues suedezë, d.m.th. pa arsye të forta për grevë, sikur të...

A është Islami faktor (shkaktar) që bota islame sot është katandisur në padije, injorancë e dekadencë?

Tek shumë dijetarë, elita politike, poetë, romancierë, disidentë dhe ulema modernë në botën islame kanë lindur pyetjet: “Ku kemi gabuar?” “Kush janë fajtorët, protagonistët...

KID ME DEBAT PËR VEÇORITË ETNOKULTURORE TË DËRVENIT

Komunikatë e KID  Klubi i Intelektualëve të Dervenit nisi aktivitetet e tij me tribunën me temë "Veçoritë etnokulturore të Dervenit". Studiues të ndryshëm, në këtë...

Ikje nga të vërtetat

Tabutë nuk janë të njohura vetëm në shoqëritë tradicionale, po edhe në këto moderne, ku teknologjia e mbajtjes së problemeve larg syrit të opinionit...

WILLIAM WALKER E NDALI SERBINË

Shkruan: Ismet Sylejmani Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, diplomati i shquar, shefi i OSBE-së në Kosovë, figura e shquar botërore, personazhi historik e legjendarë...

Negociatat-qëndrimi i shqiptarëve kundrejt BE-së dhe anasjelltas

Autor: Valdrin Kryeziu, absolvent i gjuhës  angleze Shqipëria duke lënë pas një të kaluar të mundimshme komuniste, nisi rrugëtimin e saj drejt përëndimit. Me një...

Shteti dhe Pushteti

Shkruan: Orhan Asani Shteti- është një territor i caktuar që ka kufinjtë e vet, dhe si një ogranizëm që ka organet (institucionet) e veta që...

Latest news