E shtunë, 23 Shtator, 2023

CATEGORY

CAMPUS

DËSHPËRIMET E PËRDITSHME TË PAPUNËSISË

Maqedonia e Veriut vazhdon të mbetet një vend me shkallë të lartë të papunësisë. Papunësia te të rinjtë është dyfish më e madhe. Punësimet...

“DUAM PUNË”

Autore: Gelina Latifi Një ndër problemet shqetësuese në Maqedoninë e Veriut është papunësia. Papunësia paraqet përqindjen e të papunësuarve nga tërë kapaciteti i fuqisë punëtore...

Rrëfimi i një personi i varrur nga droga:”Shumicën e parave e harxhoj në drogë, mezi e mbaj familjen”

Autore: Emira Shaqiri Të fillosh përdorimin e drogës është shumë lehtë, por që të shërohesh nga ajo pastaj ose të largohesh plotësisht është shumë e...

ZGJEDHJET VIJNË BASHKË ME LAJMET E RREJSHME

Lajmet e rreme në kuptimin më të thjeshtë janë informacione jo të sakta që synojnë të mashtrojnë një audience te caktuar. Lajmet e rreme...

LEXIMI I LIBRIT NËN “RRËNOJËN” E FRAGMENTEVE TEKNOLOGJIKE

Kriza e leximit tashmë është dukuri globale. Në hapësirën tonë akoma më shumë.” Vërshima” teknologjike i ka “përkulur” njerëzit mbi celularët. “Aroma” e fletëve...

LIRIA E SHPREHJES, MES KONVENTAVE DHE PRESIONEVE POLITIKE

Liria e shprehjes është një e drejtë e garantuar universale. Por, jo gjithmonë ndodh që kjo liri të mos kërcënohet. Shembull më eklatantë në...

“MJEGULLA” INSTITUCIONALE E NDOTJES FATALE TË AJRIT

Ndotja enorme e ajrit vazhdon të jetë një problem shqetësues për qytetarët. Aktivistët e shoqërisë civile theksojnë se institucionet heshtin ndaj këtij problemi me...

PËRMASAT E VARFËRISË, DËSHTIMI I SHTETIT SOCIAL

Shkalla e varfërisë në Maqedoni e Veriut mbetet alarmante. Sipas statistikave të viteve të fundit, afërsisht 30 përqind e qytetarëve jetojnë në kufijtë e...

LOJËRAT E FATIT, “KANCERI” QË METASTAZON NË TETOVË

Biznesi i lojërave të fatit “metastazon” në qytetin e Tetovës, ndërkohë që qytetarët kanë protestuar për hapjen e kazinove të reja. Ata vazhdimisht kanë...

MES DOBISË DHE VARËSISË TEKNOLOGJIKE

Varësia nga teknologjia gjithnjë e më tepër po bëhet një fenomen shqetësues. Ekspertët thonë se teknologjia ndikon negativisht në sjelljen e fëmijëve, sepse dëmton...

Latest news