E premte, 19 Korrik, 2024

INFOGRAFIKË/ SA ËSHTË NUMRI I PAKICAVE NË SHQIPËRI?

Shifrat tregojnë se në Shqipëri ka: Grekë – 23 485 persona, Egjiptianë – 12 400 persona, Romë – 9 800 persona, Bullgarë etnik– 7 100 persona, Boshnjakë – 3 mijë persona, Maqedonas etnik (Maqedonia e Veriut) – 2281 persona, Arumunë – 2 500 persona.

Shifrat tregojnë për një rënie  për pakicën greke dhe për një rrtije të prezencës për minoritetin bullgarë etnik, maqedonas etnik dhe boshnjakë.

 

 

Të fundit