E premte, 24 Mars, 2023

INFOGRAFIKË/ POPULLSIA E AFTË PËR PUNË DHE SHKALLA E PAPUNËSISE NË III- MUJORIN E FUNDIT TË 2022

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, në tremujorin e IV të vitit 2022, popullsia aktive në Republika e Maqedonisë së Veriut ka 802.280 persona, nga të cilët 690.053 janë të punësuar, ndërsa 112.227 janë të papunë.
Shkalla e aktivitetit në këtë periudhë është 54.9, shkalla e punësimit 47.2, ndërsa shkalla e papunësisë është 14.0.

Të fundit