E diel, 26 Mars, 2023

KRESHNIK SPAHIU: KU DHE PSE NDRYSHOJMË KAQ SHUMË NGA KOSOVA

Juristi Kreshnik Spahiu thotë se Shqipëria ndryshon nga Kosova në shumë drejtime.

Në emisionin “Now” në Euronews Albania, Spahiu u shpreh se në Kosovë respektohet prona private, gjë që nuk ndodh në Shqipëri.

Sipas tij, në Kosovë kanë respekt për ligjin dhe shtetin.

“Ne kemi jetuar në shtete dhe regjime të ndryshme. Në Kosovë kanë ndjesinë e pronës private, në Shqipëri toka grabitet, toka pushtohet, nuk kanë respekt as për pronën e njëri-tjetrit. Në Kosovë është ndryshe, se vijnë nga një regjim tjetër. Gjithmonë e kanë punar tokën e tyre, pronën e tyre, ndërsa në Shqipëri e humbëm traditën për këtë gjë.

Prandaj Shqipëria është shumë larg rregullabe dhe normave të tregut, Kjo vjen si shoqëri, si shtet nëf e nomene negative. Ata kanë shumë respekt për ligji, kanë shumë repsekt për shtetin, nuk kanë ndjesi anarkiste”, theksoi ai.

 

Të fundit