E premte, 12 Korrik, 2024

INFOGRAFIKE / REGJIONI VERILINDOR DHE I POLLOGUT ME BPB MË TË ULËT NË MAQEDONINË E VERIUT

Shkruan: Lorik Idrizi

Në infografikë më poshtë shohim vlerën në miliona denarë te regjioneve në pjesëmarrjen në Bruto-prodhimin e Brendshëm (BPB). Regjioni i Shkupit merr pjesë në BPB-në e përgjithshme të Maqedonisë së Veriut me 292.799 milionë denarë, apo me 43.7%, dhe është pjesëmarrësi më i madh në nivel të shtetit.

Ndërsa me vlerën më të vogël pjesëmarrës është  Regjioni Verilindor, i cili në BPB kontribuon me vetëm 31.721 milionë denarë, apo 4.7 %.

Regjioni i Pollogut merr pjesë me 49.600 milionë denarë, që në përqindje i bie 7.41%.

Pjesëmarrja në BPB sipas regjioneve

Pjesëmarrja në BPB sipas regjioneve – me përqindje

BPB për kokë banori, sipas regjioneve

Të fundit