E premte, 12 Korrik, 2024

MICKOSKI PËR KDPOLITIK: ÇDO KATËR VITE MUA DIKUSH MË NDËRRON

Lideri i opozitës VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, thotë se edhe përkundër sulmeve të ashpra në fjalimin e tij, ai ende vepron racionalisht dhe strategjikisht, i bindur se pas zgjedhjeve të ardhshme parlamentare do ta udhëheqë vendin. Mickoski i bëri këto komente duke folur ekskluzivisht për emisionin dokumentar “Balkanview”, i cili së shpejti do të transmetohet në MTV2.

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, duket se nuk dëshiron ta thellojë hendekun me kryetaren e Shkupit, Danela Arsovska. Ai thotë se ai dhe partia e tij do të vazhdojnë ta mbështesin derisa të realizohen konceptet për një Shkup modern.

“E kam komentuar këtë rast, por këtu do të shtoj një fjali: si në të kaluarën, edhe tani dhe në të ardhmen nëse shoh një koncept për Shkupin modern, do ta përkrah. Uroj që Danela Arsovska të jetë kryetare e mirë, si ne ishim të mirë që ajo të bëhej kryetare komune.Ne do të vazhdojmë të jemi të mirë për banorët e Shkupit, përderisa të realizohen konceptet për një Shkup modern dhe në këtë drejtim ajo do të ketë mbështetjen tonë, sepse është një koncept vërtet i mirë në të cilën kemi edhe nënshkrimin tonë. Kështu që i uroj suksese në punën e saj dhe t’i përmbahet kornizës për Shkupin modern. Gjithçka tjetër është folklor”, tha Mickoski.

I pyetur për pretendimet se zhvillimet e fundit në VMRO-DPMNE, nëse janë edhe rezultat i përpjekjeve të partive në pushtet për arritjen e shumicës së nevojshme për ndryshime kushtetuese për zbatimin e propozimit francez, Mickoski përgjigjet se tashmë është mësuar me sulme, kërcënime dhe shpifje jo vetëm ndaj tij por edhe ndaj familjes së tij.

“Çdo katër vjet më zëvendëson dikush, dhe unë dhe VMRO-DPMNE po forcohemi gjithnjë e më shumë. Dhe bëhemi më të shumtë, më të pajisur dhe më të bashkuar. Uroj më të mirën për ata njerëz sepse është e krishterë që njeriu të ketë një mendim të mirë. Unë e kam vendosur rrugën time si njeri dhe si lider i VMRO-DPMNE-së dhe më në fund e shoh fundin, e shoh qartë fundin kur do të hapim faqen e dytë të aktiviteteve të mia politike dhe atëherë do të udhëheqim vendin dhe e drejtojeni drejt reformave dhe ne do të kthejmë shpresën. Kushdo që vlerëson se ka një mendim tjetër është mendimi i tij. Por unë jam mësuar të më nënçmojnë, shpifin, kërcënojnë mua dhe familjen time”, thotë Mickoski.

Duke kritikuar ecurinë e deritanishme të koalicionit qeveritar, lideri i opozitës VMRO-DPMNE thotë se do të përdorin të gjitha mjetet demokratike për të sjellë zgjedhje të reja të parakohshme.

“Qeveria thotë se do ta shtyjë veten deri në fund të mandatit, ne e vlerësojmë që është mirë të kemi zgjedhje të parakohshme, është e shëndoshë. Të njëjtën gjë e vlerësojnë edhe shumica e qytetarëve, prej të cilëve e marrim legjitimitetin. Ne jemi një parti popullore dhe nëse populli thotë se kjo qeveri nuk bën dhe këtë e thonë një numër i madh i simpatizantëve të LSDM-së dhe BDI-së, madje kur performanca e qeverisë është katastrofike, atëherë është logjike që ne përdorim të gjitha mjetet demokratike për të arritur ato zgjedhje. Natyrisht që të tregojmë se nga çfarë materiali jemi bërë, se do ta kuptojmë se për çfarë po flasim tani. Prandaj mendoj se në Maqedoni nuk ka vend për zhgënjime shtesë”, thotë lideri i VMRO-DPMNE-së.

Mickoski njofton se për çështjen e iniciativës së re të paralajmëruar për referendum, nga ana e Levicës, VMRO-DPMNE do ta zbulojë qëndrimin e saj pas hyrjes në procedurë parlamentare.

Këto komente për MTV2 i ka dhënë lideri i VMRO-DPMNE-së, Mickoski, duke folur për emisionet dokumentare “Balkanview”. Programi që do të transmetohet së shpejti është projekt i përbashkët i MTV-së dhe organizatës Instituti Ballkanik për Bashkëpunim Rajonal (BIRC).

E gjithë intervista për temat aktuale me liderin e VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, do të publikohet nesër në kdpolitik.com.

 

 

 

 

Të fundit