E mërkurë, 27 Shtator, 2023

INFOGRAFIKË/ SA BANORË PËRFAQËSON NJË DEPUTET NË PARLAMENTET E VENDEVE TË BALLKANIT?

Autor: Lorik Idrizi

Një nga 81 deputetët e Malit të Zi përfaqësojnë vetëm 7800 banorë, gjë që e bën Parlamentin e këtij vendi me numër më të lartë të ligjvënësve llogaritur për kokë banori, analizon KDP.

Në vendin e dytë është Kosova, ku një nga 120 deputetët mesatarisht përfaqëson 15 mijë banorë në Parlament, pastaj vjen Maqedonia e Veriut me mbi 17 mijë banorë për një deputet.

Shqipëria dhe Serbia kanë deputetë që përfaqësojnë më shumë banorë në nivel Ballkani.

 

Të fundit