E mërkurë, 27 Shtator, 2023

Zvicra u vendos masa te reja 29 shteteve, përfshire Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut

 Udhëtarët që shkojnë në Zvicër nga 29 vende do të duhet të regjistrohen pranë autoriteteve më 6 korrik dhe të shkojnë në vetizolim, që të parandalohet përhapja coronavirusit, njoftoi sot qeveria zvicerane.

Lista e vendeve përfshin Shtetet e Bashkuara, Suedinë, Brazilin dhe Rusinë, të cilat vlerësohen si vende me rrezik të lartë.

Në listë bëjnë pjesë edhe Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Serbia.

“Udhëtarët që kanë qenë në këto vende në 14 ditët e fundit duhet të njoftojnë autoritetet zvicerane menjëherë pas mbërritjes atje dhe të shkojnë në një karantinë 10-ditore”, thonë qeveria.

Lista e vendeve do të rishikohet vazhdimisht në bazë të zhvillimit të situatës, shtojnë nga qeveria zvicerane.

Gjithashtu në Zvicër, numri i pacientëve ka filluar të rritet përsëri në ditët e fundit, por kufijtë me Italinë, Austrinë, Gjermaninë dhe Francën janë të hapura.

Të fundit