E hënë, 22 Korrik, 2024

INFOGRAFIKË / GRATË NË KOSOVË DHE BeH RËNDË GJEJNË PUNË, NË SHQIPËRI E MAQEDONI TË V. PAPUNËSIA E BURRAVE MË E LARTË

Autor: Lorik Idrizi

Kosova dhe Maqedonia e Veriut kanë shkallët më të lartë të papunësisë në Ballkanin Perënmdimor, duke i bërë këto vende të jenë larg mesatares së Bashkimit Evropian (BE), tregon analiza e KDP-së duke u bazuar në të dhënat e Eurostat për vitin 2018.

Kosova ka papunësi rekorde prej 28.5% te burrat dhe 36.4% te gratë, kurse Maqedonia e Veriut është e dyta me 22.7% të papunë burra dhe 21.8% gra. Sa i përket gjinisë, Kosova dhe Bosnja e Hercegovina kanë dallim më të madh gjinor sa i përket përqindjes së të papunëve, ku  dominojnë gratë në krahasim me burrat.

Vetëm Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë përqindjen më të lartë të të papunëve burra, ndërkohë që në vendet tjera të Ballkanit Perëndimor dhe Turqia gratë përbëjnë pjesën më ët madhe të të papunëve.

 

 

 

Të fundit